U sklopu akcije Hrvatska volontira koja se provodi na području cijele Hrvatske 21.09. udruga S.O.S. telefon je pokrenula inicijativu obnavljanja igrališta „Dubravka“.

U sklopu akcije Hrvatska volontira koja se provodi na području cijele Hrvatske 21.09. udruga S.O.S. telefon je pokrenula inicijativu obnavljanja igrališta „Dubravka“.

Okupili su se mnogobrojni volonteri koji su svojim trudom, radom i slobodnim vremenom udahnuli život igralištu koje je otvoreno 2004. godine. Od otvorenja, u tih 8 godina, igralište je dosta propalo i bila je nužna obnova kako bi se djeca i dalje imala gdje provoditi svoje slobodno vrijeme.

Lokalna zajednica je pokazala interes za ovu akciju te je podržana od strane Mjesnog odbora J.J.Strossmayer, a posjetio ju je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Igralište „Dubravka“ je dobilo ime prema tragično preminuloj  aktivistici udruge S.O.S. telefon, Dubravki Dobrožanski. Dubravka je, osim u nevladinom sektoru, bila prepoznata kao osoba koja je željela unositi promjene i raditi za dobrobit svoje zajednice te je bila aktivna i u Mjesnom odboru Ante Starčević.

Cijelokupna akcija, unatoč mnogobrojnim volonterima, ne bi bila ostvariva da nije bilo i donatora koji su svojim nesebičnim davanjem omogućili sredstva za rad. Ovim putem im se zahvaljujemo: Užarija Orešković  za donaciju mreža za golove i koš; Zanatpromet za donaciju svih potrebnih boja; Grafiti Becker za donaciju ograde za igralište; Flora Vtc d.o.o. za donaciju biljaka za igralište; Futura d.o.o. za donaciju dasaka za klupe; Vist stolarija za obradu dasaka za klupe; Mjesni odbor J.J. Strossmayera za osvježenje za volontere;  Domus d.o.o. za donaciju cementa i Bravariji Sabo za donaciju pijeska.

Veliko hvala svim donatorima, ali i svim volonterima koji su se okupili kako bi najmlađima osigurali sigurno i veselo mjesto za igru.