Udruga S.O.S. telefon Virovitica organizirala je u subotu 03.12. uličnu akciju nevladinih udruga grada Virovitice. Akcija je održana povodom Međunarodnog dana volontera i Europske godine volonterstva, a pored udruge S.O.S. telefon sudjelovalo je 8 drugih udruga s područja grada (Društvo multiple skleroze VPŽ, Udruga distrofičara Virovitica UDVIR, Učenička zadruga „Mali mikeši“, Udruga samaca „Živi život“, Udruga za pomoć mladima VPŽ Veranda, Hrvatska udruga za prevenciju suicida HUPS, Udruga invalida rada, Društvo „Naša djeca“ Virovitica).    Udruga S.O.S. telefon Virovitica organizirala je u subotu 03.12. uličnu akciju nevladinih udruga grada Virovitice. Akcija je održana povodom Međunarodnog dana volontera i Europske godine volonterstva, a pored udruge S.O.S. telefon sudjelovalo je 8 drugih udruga s područja grada (Društvo multiple skleroze VPŽ, Udruga distrofičara Virovitica UDVIR, Učenička zadruga „Mali mikeši“, Udruga samaca „Živi život“, Udruga za pomoć mladima VPŽ Veranda, Hrvatska udruga za prevenciju suicida HUPS, Udruga invalida rada, Društvo „Naša djeca“ Virovitica).

Cilj ove akcije bio je približiti građanima našega grada pojam volonterstva, njegov značaj kako za društvo tako i za osobni razvoj pojedinca, te ih potaknuti da se i sami uključe u volonterske aktivnosti udruga koje djeluju u našoj lokalnoj zajednici.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ova godina značajna je i iz razloga što je Europska unija proglasila 2011. godinu Europskom godinom volonterstva kako bi privukla pažnju javnosti na volontiranje i njegovu društvenu važnost, pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti.

no images were found