web1

Zbog vremenskih uvjeta akcija je odgođena!

U petak 15.05.2014.godine u periodu od 10.00-12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) obilježiti će Međunarodni dan obitelji prigodnom uličnom akcijom prilikom koje će se građanima dijeliti promotivni materijal i informacije vezane za obitelj, roditeljstvo i djecu. web1

 

Zbog vremenskih uvjeta akcija je odgođena!

U petak 15.05.2014.godine u periodu od 10.00-12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) obilježiti će Međunarodni dan obitelji prigodnom uličnom akcijom prilikom koje će se građanima dijeliti promotivni materijal i informacije vezane za obitelj, roditeljstvo i djecu.

Ulična akcija se održava u sklopu projekta ”Djeca svojih postupaka” koje provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, a projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je izgradnja kulture nenasilja poticanjem pozitivnih oblika ponašanja kod djece i mladih i jačanje kompetencija za odgovorno roditeljstvo u Virovitičko-podravskoj županiji.

Od 1993. godine kada je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda ustanovila Međunarodni dan obitelji, obilježava se svake godine 15.05. te je tradicionalno postao dan koji je postao posvećen obitelji. Obilježavanjem toga dana nastoji se istaknuti i naglasiti važnost obitelji kao osnovne zajednice u svim društvima diljem svijeta. Jedna od smjernica Glavne skupštine Ujedinjenih naroda je poziv svim državama da povodom Međunarodnog dana obitelji provode kampanje, akcije, tj. da se potiču svi programi i aktivnosti kojima je cilj promoviranje obitelji.