web1

U ponedjeljak, 25.11., obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Udruga S.O.S. Virovitica i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije obilježiti će taj dan postavljanjem info pulta na Trgu dr. F. Tuđmana (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) u vremenu od 10-12h. web2

U ponedjeljak, 25.11., obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Udruga S.O.S. Virovitica i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije obilježiti će taj dan postavljanjem info pulta na Trgu dr. F. Tuđmana (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) u vremenu od 10-12h.

Tom prigodom građanima će se dijeliti promotivni materijal i davati korisne informacije vezane za problem nasilja u društvu,a s ciljem osvještavanja šire javnosti o potrebi suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama, ali i nasilja općenito.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama označava i početak kampanje „16 dana aktivizma“. Riječ je o globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama koju različitim aktivnostima obilježava 1700 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.

Akcija se održava u sklopu projekta I will – I know – I can koji za cilj ima doprinijeti smanjenu diskriminacije i marginaliziranosti osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja s invaliditetom na području Virovitičko-podravske županije. Nositeljica projekta je udruga S.O.S. savjetovanje, osnaživanje, suradnja, partnerska organizacija je Udruge osoba s invaliditetom Slatina, a financiran je od strane Europske unije u sklopu Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.