web1

U sklopu obilježavanja Europskog dana protiv trgovanja ljudima udruga S.O.S Virovitica  održati će javnu akciju podjele promotivnih materijala u  petak, 18.10.2013. godine na Trgu Bana J. Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) u periodu od 10 do 12 sati.web2

U sklopu obilježavanja Europskog dana protiv trgovanja ljudima udruga S.O.S Virovitica  održati će javnu akciju podjele promotivnih materijala u  petak, 18.10.2013. godine na Trgu Bana J. Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica) u periodu od 10 do 12 sati.

Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima obilježava se od 2007. godine kada ga je proglasila Europska komisija uz preporuku Europskog parlamenta, a Hrvatska se je odmah priključila njegovom obilježavanju.

Cilj obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima je jačanje svijesti javnosti o problemu trgovanja ljudima, budući da ulaskom u Europsku uniju Hrvatska sve više postaje zemlja odredišta i porijekla žrtava, a ne samo tranzitna zemlja.