za web 1Udruga S.O.S. Virovitica je 03.03.2017. godine sudjelovala na obilježavanju Dana Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju te tako i ove godine nastavila tradiciju sudjelovanja u realizaciji školskog projekta pod nazivom ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja”.  Učenici su tom prigodom slušali zanimljiva predavanja iz raznovrsnih tematika koje su uz školske profesore održali i brojni gostujući predavači čijim izlaganjima se nastojalo proširiti i pobuditi zanimanje učenika za teme koje nisu toliko zastupljene u redovnom školskom programu, a za koje postoji interes.

za web 2Udruga S.O.S. Virovitica je 03.03.2017. godine sudjelovala na obilježavanju Dana Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju te tako i ove godine nastavila tradiciju sudjelovanja u realizaciji školskog projekta pod nazivom ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja”.  Učenici su tom prigodom slušali zanimljiva predavanja iz raznovrsnih tematika koje su uz školske profesore održali i brojni gostujući predavači čijim izlaganjima se nastojalo proširiti i pobuditi zanimanje učenika za teme koje nisu toliko zastupljene u redovnom školskom programu, a za koje postoji interes.

Udruga je ove godine po prvi puta sudjelovala s predavanjem na temu „Nasilje preko Interneta“. Učenici/e su upoznati s problemom nasilja preko Interneta te što sve ono obuhvaća. Tema je izazvala veliko zanimanje učenika/ca, jer iako je Internet medij dostupan svima i koristi se svakodnevno, mladi nisu u potpunosti svjesni opasnosti koje on može skrivati. Interaktivnim pristupom u predavanju učenici su imali priliku postavljenjem pitanja dobiti sve odgovore na nedoumice koje su imali o nasilju na Internetu te mjerama zaštite koje mogu i trebali bi poduzeti koristeći se Internetom.

Po završetku svakog predavanja učenici su na ispunjavanje dobili evaluacijski upitnik putem kojeg su se izjasnili o zanimljivosti odslušanog sadržaja. Rezultati upitnika ukazuju na činjenicu kako su učenici više nego zadovoljni odabirom temama i predavačima, pošto se radilo o područjima koja nisu predviđena školskim kurikulumom te je tako i evidentirana potreba za nastavkom takvog vida predavanja i ubuduće.

Poslije zanimljivih predavanja obilježavanje Dana škole nastavljeno je prigodnim programom u kojem su sudjelovali učenici škole i koji su svojim izvedbama dokazali kvalitetan rad umjetničkih sekcija škole, a nakon čega je uslijedila svečana školska sjednica prilikom koje su svim predavačima dodijeljene zahvalnice te je izražena želja za nastavkom suradnje i u narednim godinama radi razvijanja i omogućavanja novih spoznaja učenika.