za web 1Udruga S.O.S. Virovitica je 04.03.2016. godine sudjelovala na obilježavanju Dana Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju te tako i ove godine nastavila tradiciju sudjelovanja u realizaciji školskog projekta pod nazivom ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja” .  Učenici su tom prigodom slušali zanimljiva predavanja iz područja arheologije, povijesti, astronomije, domovinskog rata, religije i ostale raznovrsne tematike koje su uz školske profesore održali i brojni gostujući predavači čijim izlaganjima se nastojalo proširiti i pobuditi zanimanje učenika za teme koje nisu toliko zastupljene u redovnom školskom programu, a za koje postoji interes.

za web 2Udruga S.O.S. Virovitica je 04.03.2016. godine sudjelovala na obilježavanju Dana Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju te tako i ove godine nastavila tradiciju sudjelovanja u realizaciji školskog projekta pod nazivom ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja” .  Učenici su tom prigodom slušali zanimljiva predavanja iz područja arheologije, povijesti, astronomije, domovinskog rata, religije i ostale raznovrsne tematike koje su uz školske profesore održali i brojni gostujući predavači čijim izlaganjima se nastojalo proširiti i pobuditi zanimanje učenika za teme koje nisu toliko zastupljene u redovnom školskom programu, a za koje postoji interes.

Udruga je predavanjima na temu ”Trgovanje ljudima”  učenicima predočila i približila opasnosti i predrasude o trgovini ljudima s kojima se susrećemo te upućivanjem na načine zaštite i prevencije upoznala učenike s postupcima kojima je moguće spriječiti i prepoznati trgovinu ljudima. Predavanjem se nastojala povećati razina svijesti učenika o jednom od najgoreg oblika kršenja ljudskih prava te rastućeg problema današnjice, kako bi svojim saznanjima i aktivnošću mogli utjecati na svoje prijatelje i bližnje prenošenjem informacija o ovoj osjetljivoj tematici. Interaktivnim pristupom u predavanju učenici su imali priliku postavljenjem pitanja dobiti sve odgovore na nedoumice koje su imali o trgovini ljudima i mjerama zaštite kao i službama kojima se moguće obratiti u slučajevima trgovine ljudima.

Po završetku svakog predavanja učenici su na ispunjavanje dobili evaluacijski upitnik putem kojeg su se izjasnili o zanimljivosti odslušanog sadržaja. Rezultati upitnika ukazuju na činjenicu kako su učenici više nego zadovoljni odabirom temama i predavačima, pošto se radilo o područjima koja nisu predviđena školskim kurikulumom te je tako i evidentirana potreba za nastavkom takvog vida predavanja i ubuduće.

Poslije zanimljivih predavanja obilježavanje Dana škole nastavljeno je prigodnim programom u kojem su sudjelovali učenici škole i koji su svojim izvedbama dokazali kvalitetan rad umjetničkih sekcija škole, a nakon čega je uslijedila svečana školska sjednica prilikom koje su svim predavačima dodijeljene zahvalnice te je izražena želja za nastavkom suradnje i u narednim godinama radi razvijanja i omogućavanja novih spoznaja učenika.