Od 1. listopada započinje nacionalna kampanja za promociju aktivnosti u sklopu programa ”Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, stoga se u Virovitici i Slatini održavaju prigodni sadržaji kojima se želi upoznati javnost s uslugama u okviru programa i upozoriti na status žrtava u kaznenim djelima. Tom prigodom održat će se dvije javne akcije, u Virovitici 2. listopada ispred Gradske knjižnice i u Slatini 4. listopada na trgu Sv. Josipa, dok će se 3. listopada u prostorijama male županijske vijećnice u Virovitici, s početkom u 12 sati, održati okrugli stol.

Od 2. siječnja ove godine Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske financira trogodišnji program pod nazivom „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji je nastao, kako navode u Ministarstvu, s ciljem osnivanja i financiranja „aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.

Koordinator Mreže podrške je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a u njezinu radu sudjeluje deset partnerskih organizacija civilnog društva, provodeći aktivnosti na području trinaest odabranih županija. Jedna od partnerskih organizacija je i udruga S.O.S. Virovitica koja djeluje na području Virovitičko-podravske županije. Od 1. listopada započinje nacionalna kampanja za promociju aktivnosti u sklopu programa, stoga se u Virovitici i Slatini održavaju prigodni sadržaji kojima se želi upoznati javnost s uslugama u okviru programa i upozoriti na status žrtava u kaznenim djelima. Tom prigodom održat će se  dvije javne akcije, u Virovitici 2. listopada ispred Gradske knjižnice i u Slatini 4. listopada na trgu Sv. Josipa, dok će se 3. listopada u prostorijama male županijske vijećnice u Virovitici, s početkom u 12 sati, održati okrugli stol kojemu će nazočiti i voditeljica Odjela za razvoj i koordinaciju sustava podrške žrtvama i svjedocima i međunarodnu suradnju pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, Maida Pamuković.

Pozivamo sve građane/ke da posjete naše aktivnosti i informiraju se o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.