web1

Predstavnica organizacije S.O.S. Virovitica, Snežana Paripović sudjelovala je na konferenciji Ženska platforma +2 koja se održala 4. i 5. prosinca 2013. godine u hotelu Panorama u Zagrebu. Na konferenciji su kroz panel rasprave sudjelovali predstavnici/ce organizacija civilnog društva, stručnjaci i stručnjakinje koje se bave temama vezanim uz rodnu ravnopravnost te predstavnici/e relevantnih ministarstava.web2

 

Predstavnica organizacije S.O.S. Virovitica, Snežana Paripović sudjelovala je na konferenciji Ženska platforma +2 koja se održala 4. i 5. prosinca 2013. godine u hotelu Panorama u Zagrebu. Na konferenciji su kroz panel rasprave sudjelovali predstavnici/ce organizacija civilnog društva, stručnjaci i stručnjakinje koje se bave temama vezanim uz rodnu ravnopravnost te predstavnici/e relevantnih ministarstava.

Konferencija Ženska platforma +2 organizirana je u želji da se uspostavi dijalog između organizacija civilnog društva i predstavnika/ca vladinih tijela te analizira učinjeno vezano uz politike rodne ravnopravnosti u protekle dvije godine, kao i da se kreiraju preporuke za budući rad.

Konferenciju su otvorili Tajana Broz, CESI/Ženska platforma, predstavnica Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Ms. Michèle Boccoz , Veleposlanica Republike Francuske u Hrvatskoj, Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika RH za društvene djelatnosti, Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Rad je bio koncipiran u sklopu šest panela na teme: „10 godina Zakona o ravnopravnosti spolova: što smo htjele, a što smo dobile“, „Žena, majka, radnica: Radnička prava žena u okviru daljnje fleksibilizacije tržišta rada“, „Socijalne usluge na lokalnoj razini kao preduvjet ruralnog razvoja“, „Žensko pravo na izbor“, „Ekonomska sigurnost žena nakon izlaska iz nasilja“ i „Škola (bez) stereotipa i predrasuda“.