U organizaciji Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu, S.O.S. telefona Virovitica i VIDRE – agencije za regionalni razvoj Virovtičko-podravske županije održati će se konferencija ,,LEADER pristup – perspektive za ruralni razvoj”. Konferencija će se održati 02. ožujka 2011. s početkom u 13 sati u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. U organizaciji Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu, S.O.S. telefona Virovitica i VIDRE – agencije za regionalni razvoj Virovtičko-podravske županije održati će se konferencija ,,LEADER pristup – perspektive za ruralni razvoj”.

Konferencija se organizira u okviru projekta „Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju“ čija je svrha jačanje ruralnih područja Virovitičko-podravske županije kroz uspostavu lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) i uz potporu LEADER programa Europske unije.

LAG-ovi su originalan i važan dio pristupa LEADER čije članstvo sačinjavaju gospodarski partneri, civilno društvo i predstavnici lokalnih vlasti te imaju pravo na bespovratnu financijsku potporu za provedbu lokalnih razvojnih strategija.

Gostovati će prof. Snježana Tolić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i voditeljica LAG-a Karašica Ljerka Vučković.

Svi zainteresirani dobrodošli su na konferenciju koja će se održati 2. ožujka 2011. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 13h.