Međunarodni dan žena, 8. ožujka, obilježen u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici javnim događanjem pod nazivom „Kuća, pos’o, kuća“, u organizaciji Povjerenstava za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Povjerenstava za ravnopravnost spolova grada Virovitice, te Udruge SOS Virovitica.

Međunarodni dan žena, 8. ožujka, obilježen u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici javnim događanjem pod nazivom „Kuća, pos’o, kuća“, u organizaciji Povjerenstava za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Povjerenstava za ravnopravnost spolova grada Virovitice, te Udruge SOS Virovitica.
Tom su prigodom su žene iz različitih djelatnosti koje su prisutnima govorile o svojim životnim iskustvima i poslovnim dostignućima. O tome kako uspijevaju uskladiti svoje poslovne i obiteljske obveze govorile su zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, poduzetnica Dubravka Šenjug, nositeljica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Blaženka Novosel i kazališna glumica Snježana Lančić.
Riječima predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Udruge S.O.S. Virovitica Dese Kolesarić, da bi žena uspjela mora se potruditi daleko više nego muškarac. Ako govorimo o položaju žena u Hrvatskoj, slobodno mogu reći da to izgleda ovako: najveći dio ih je nezaposlen, rade za 12 posto manju plaću, na poslu su spolno uznemiravane i imaju diskriminatorne intervjue za zapošljavanje – rekla je D. Kolesarić dodajući kako su žene uz poslovne zahtjeve opterećene i obiteljskim poslovima, a nemaju potporu društva kako bi uspjele.