trgovina_ljudima_1Povodom obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima, udruga S.O.S. Virovitica u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije, održati će javnu akcijupetak, 16.10.2015., u periodu od 10 do 12 sati na Trgu bana J. Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica).

Povodom obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima, udruga S.O.S. Virovitica u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije, održati će javnu akcijupetak, 16.10.2015., u periodu od 10 do 12 sati na Trgu bana J. Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica).

Na javnoj akciji će se direktnim kontaktima s građanima i podjelom promotivnih materijala informirati građane o uzrocima i posljedicama trgovanja ljudima kao i načinima prevencije i zaštite.

Cilj Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima je jačanje svijesti javnosti i donositelja odluka o potrebi donošenja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovanja ljudima, a obilježava se 18.10. svake godine. S obilježavanjem se započelo 2007. godine kada ga je Europska komisija uz preporuku Europskog parlamenta proglasila Europskim danom borbe protiv trgovanja ljudima, a Republika Hrvatska se odmah priključila njegovom obilježavanju.

Pozivamo sve građane da svojim dolaskom daju podršku u borbi protiv jednog od najgorih oblika kršenja ljudskih prava – trgovanje ljudima.

trgovina_ljudima_1