Udruga S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja u okviru projekta “Podrška je važna”  čiji je cilj povećanje socijalne uključenosti žena žrtava nasilja nakon izlaska iz skloništa. U sklopu programa radimo  na jačanju profesionalnih i osobnih kompetencija žena koje izlaze iz skloništa, pružamo im potrebnu podršku putem S.O.S. linije i savjetovališta, također radimo na jačanju međuresorne suradnje te senzibilizaciji javnosti.

Ciklus predavanja održao se kroz tri dana, 16. ožujka i 17. ožujka te 22. ožujka 2022. godine putem ZOOM platforme. Na predavanju je sudjelovalo oko 60  sudionika koji su članovi županijskih timova za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, pojedinci iz raznih institucija koji rade sa žrtvama nasilja te organizacije civilnog društva.

Program edukacija

1. dr.sc. Lana Petӧ Kujundžić

          „Prava djece i nasilje u obitelji, od propisa do stvarnosti“

2. dipl.iur. Miren Špek

         “Sustav podrške žrtvama u RH i praktična prava žrtve s osvrtom na rad Nacionalnog pozivnog centra 116 006”

3. Prof. dr. sc. Marina Ajduković

          „Umrežena međuresorna suradnja u zaštiti dobrobit djeteta u slučaju nasilja u obitelji:  Što tko i kada  treba  procijeniti i učiniti kako bi se zaštitilo djeteta”

 

Online edukacije su dio  aktivnosti projekta „ Podrška je važna“ kojeg provodi Udruga S.O.S Virovitica u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Virovitica. .Projekt je financijski podržan od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike