Pozivamo sve građane da se 26. 06. prošetaju Trgom kralja Tomislava (ispod sata) od 10:00 do 11:30 h i posjete akciju već tradicionalnog ocrtavanja pločnika kredama povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe opojnih droga.

Udruga S.O.S. telefon organizator je akcije crtanja dječjih poruka potrošačima alkohola, cigareta i ostalih droga koja će se održati u utorak 26. lipnja. Akciji će se pridružiti Zavod za javno zdravstvo Sv. Rok iz Virovitice i dječji vrtić „Cvrčak“

Pozivamo sve građane da se 26. 06. posjete akciju već tradicionalnog ocrtavanja pločnika kredama koja će se održati na Trgu kralja Tomislava (ispod sata) s početkom u 10:00 h povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe opojnih droga. U akciji ocrtavanja sudjelovat će djeca iz dječjeg vrtića Cvrčak, ali pozivamo svu djecu da se pridruže, te kroz igru i zabavu iznesu svoje stavove o alkoholu, cigaretama i opojnim drogama.

Djeca će svojim crtežima i porukama o cigaretama, alkoholu i opojnim drogama ukrasiti pločnik brojnim upozorenjima konzumentima opojnih droga.
Ovom akcijom želimo navesti djecu da razvijaju zdrav odnos prema svojem tijelu i psihi i na taj način izbjegnu ponor droga i alkohola.
Ekspanzija zloupotrebe droga dostigla goleme razmjere i postala gotovo nerješiv društveni problem zato trebamo zaštititi djecu i pomoći im da sigurno odrastaju, te izgraditi pozitivan stav, a imamo razloga vjerovati da djeca mogu biti zdrava i zaštićena.

Odrasli su uzor djeci pa su ona iz tog razloga sklona oponašati starije i preuzimati njihove navike bez obzira bile one pozitivne ili negativne. Iz tog razloga još jednom pozivamo sve građane da posjete akciju na kojoj će se ujedno dijeliti promotivni materijali s ciljem prevencije svih oblika ovisnosti.

Ako imate nekakvih pitanja vezano uz ovisnosti možete se obratiti na S.O.S. telefon 033/721-500 ili na besplatni telefon Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti 0800 303 033