Tijekom školske godine 2006./2007. u područnim školama Koriji i Podgorju provodili smo radionice na temu zdraviji život – BEZ OVISNOSTI! Stavove i poglede djece na ovu tematiku objedinili smo izložbama literarnih i likovnih radova.

Projekt «Kroz život bez ovisnosti» je osmišljen kao preventivni program namijenjen djeci od 7 do 10 godina koji se odvijao u područnim školama Koriji i Podgorju tijekom školske godine 2006./07.
Glavni ciljevi ovog projekta su ukazivanje na alternativne načine zadovoljavanja potreba djece kako bi im pravodobno ukazali na opasnosti uzrokovane ovisnostima (nikotin i alkohol).
Interaktivnim, radioničkim i konstantnim radom kroz radionice animirali smo djecu da javno pokažu svoj stav , te kroz igru nauče iskazivati zadovoljavanje svojih potreba za prihvaćenošću u društvu i na taj način izgrade pozitivan identitet.
Tijekom provedbe projekta izdali smo priručnik u kojem su naznačene smjernice kako pomoći djeci i mladima u ostvarivanju vlastitog identiteta, provedbe kvalitetnijeg načina života i slobodnog vremena u smislu sprečavanja ovisnosti i razvitku percepcije na okolinu i društvo u kojem žive,namijenjen učiteljima i roditeljima.
Dana 22. svibnja u Područnoj školi Korija održana je izložba literarnih i likovnih radova djece polaznika /ca radionica kojom su objedinjeni stavovi i pogledi djece na ovu tematiku.
Kao nagradu za sudjelovanje učenicima, polaznicima radionica dodjeljeni su i prigodni pokloni –edukativni letci upotpunjeni njihovim crtežima, majice i priručnici «Kroz život bez ovisnosti» tiskani uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.