Udruga S.O.S. Virovitica započela je provedbu novog projekta pod nazivom “Udomitelj u fokusu” koji se provodi u partnerstvu s Obiteljskim centrom Područna služba Virovitičko-podravska. Cilj ovog projekta je osnaživanje kapaciteta udomitelja te povezivanje institucija i organizacija civilnog društva na području Virovitičko-podravske županije koje su uključene u aktivnosti promocije i podrške udomiteljstvu.

Projekt je financiran od strane Virovitičko-podravske županije, a prva aktivnost projekta održana je u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Prvi sastanak institucija i udruga s područja VPŽ u svrhu razmjene informacija o njihovom radu na području udomiteljstva. Na sastanku su sudionice podijelile svoja iskustva, usluge koje institucije i udruge u kojima rade nude udomiteljima te su razgovarale o potrebama udomitelja.

 

Projekt “Udomitelj u fokusu” donosi niz aktivnosti koje će se provoditi do 30.11.2024. godine:

  • razmjene iskustava i znanja predstavnika institucija i OCD-ova u VPŽ uključenih u rad na promociji udomiteljstva
  • mapiranje postojećih aktivnosti usmjerenih na udomiteljstvo
  • javna akcija

Udruga SOS Virovitica i Obiteljski centar Područna služba Virovitičko-podravska vjeruju da će ovaj projekt značajno doprinijeti boljoj povezanosti i suradnji svih relevantnih dionika te unaprijediti kvalitetu života udomiteljskih obitelji i udomljenih osoba na području Virovitičko-podravske županije.