Dana 14.9.2020. polaznici osposobljavanja sa područja četiri županije (VSŽ, OBŽ, VPŽ i PSŽ) za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, nakon odslušanih predavanja, konsultacija i podrške mentora (predavača) u izradi završnog rada pristupili su završnom ispitu i uspješno obranili svoje radove.

Polaznici su tokom nastave, koja se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela, stekli znanja o tome kako napraviti kvalitetan projekt prema unaprijed definiranim pravilima, prijaviti ga na natječaj te kako ostvariti bespovratna sredstava.

Nastava se održavala online putem platforme Adobe Connect (Pučko otvoreno učilište Algebra) te Bigbluebutton sustava (Ustanova za obrazovanje odrasli Edunova).

Tijekom pisanja završnih radova polaznici su koristili natječaje iz nekoliko fondova: Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 Europski fond za regionalni razvoj, operativni program Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. Fond europske pomoći za najpotrebitije, Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije Europski fond za regionalni razvoj., Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija.

Polaznici su prilikom izrade završnog rada iskazali stečeno znanje dobiveno osposobljavanjem a teme njihovih radova bile su šarolike i nadasve zanimljive te je bilo pravo zadovoljstvo slušati njihovo izlaganje i obranu rada .

Osposobljavanje za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova  provedeno je u sklopu projekta „Nova znanja nove prilike“ UP. 02.1.106.0082. koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu a kojeg provodimo u partnerstvu sa Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin i S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja.