Od 23. – 25. listopada u termama Jezerčica u Donjoj Stubici održan je trodnevni trening pod nazivom „Važnost suradnje i razmjene iskustava u borbi protiv trgovine ljudima“.

U organizaciji Udruge S.O.S. telefon Virovitica u sklopu projekta „Izgradnja multidisciplinarnog županijskog tima za suzbijanje trgovine ljudima„ održan je u Donjoj Stubici od 23-25.10 trening pod nazivom „Važnost suradnje i razmjene iskustava u borbi protiv trgovine ljudima„ za članove i članice županijskog multidisciplinarnog tima za prevenciju i suzbijanje trgovanja ljudima. Cilj treninga je izgradnja i jačanje multidisciplinarnog županijskog tima kroz povezivanje i edukaciju osoba i institucija koje rade na problemu trgovanja ljudima na prostoru Virovitičko-podravske županije.
Svrha treninga je poboljšati institucionalnu i međusektorsku suradnju svih dionika uključenih u borbu protiv trgovine ljudima kroz usvajanje novih i poboljšanje postojećih znanja o ovome problemu.

Na treningu su sudjelovali sve institucije i pojedinci sa područja Virovitičko – podravske županije koji rade na problemu trgovanja ljudima (PU Virovitičko – podravske županije, Centar za socijalnu skrb, zdravstveni djelatnici, predstavnici regionalne samouprave, predstavnici sudstva i dr)

Predavači na seminaru bili su:
Predstojnik Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske Luka Mađerić
Zlatko Koštić djelatnik MUP-a RH , odjel organiziranog kriminaliteta Zagreb
Maja Mamula – voditeljica Ženske sobe Zagreb, članica mreže Petra
Larisa Kerekeš – zamjenica državnog odvjetnika iz Bjelovara
Desa Kolesarić – voditeljica udruge S.OS. telefon i članica mreže Petra

Projekt je financijski podržan od Vladinog ureda za ljudska prava

no images were found