U sklopu projekta „Together we are strong“ koji financira  Mediteranean Women’s Fund, a provodi  udruga S.O.S. Virovitica, u Kazalištu Virovitica ovoga je petka, 18. siječnja, održana kazališna predstava „I  živjele su sretno…?“ velikogoričkoga kazališta Scena Gorica.

U sklopu projekta „Together we are strong“ koji financira  Mediteranean Women’s Fund, a provodi  udruga S.O.S. Virovitica, u Kazalištu Virovitica ovoga je petka, 18. siječnja, održana kazališna predstava „I  živjele su sretno…?“ velikogoričkoga kazališta Scena Gorica. Predstava koju potpisuju autorica Nina Horvat i redateljica Frana Marija Vranković premijerno je izvedena u prosincu 2016. godine u produkciji Scene Gorica. Riječ je o dekonstrukciji Grimmovih i Perraultovih bajki koja započinje Trnoružičinom djevojačkom zabavom na kojoj su se zatekle Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena, djevojka s plaže kojom se zabunom oženio princ Male sirene. Bajkovite junakinje u suvremenom okruženju ukazat će  na koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. Predstava je razveselila virovitičku publiku koja je glasnim pljeskom pozdravila sjajnu glumu četiriju mladih glumica, Jelene Hadži Manev, Mije Krajcar, Katarine Baban i Selme Mehić.

Podsjetimo, projekt „Together we are strong“ započeo je prošle godine, a njime se željelo utjecati na podizanje samopouzdanja žena te podići svijest o problemu nasilja nad ženama. Ovi ciljevi provodili su se pomoću dviju javnih akcija u rujnu i studenom, Facebook kampanjom koja je trajala od 25. studenoga do 10. prosinca te održanom kazališnom predstavom.

(foto: www.icv.hr, www.domkkv.hr)