Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25.11.2020.

ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici s početkom u 10 sati

Udruga S.O.S. Virovitica u suradnji  s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Informacijskim centrom Europe Direct Virovitica*,  25. studenog 2020.godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama  organizira  akciju podjele promotivnih materijala i informiranja šire javnosti o problemu nasilja nad ženama. Nasilje nad ženama je problem koji šteti cijelom društvu i nema opravdanja za nasilno ponašanje,a da bi smanjili nasilje moramo svi zajedno biti odlučni u njegovom sprečavanju. Pridružite nam se na akciji i dajte svoj glas protiv nasilja nad ženama.

Akcija će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Javna akcija organizira se u sklopu programa ”Podrška je važna“  kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

 

* Informacijski centar Europe Direct Virovitica (EDIC Virovitica) jedan je od 10 otvorenih centara u Republici Hrvatskoj, lokalna točka Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Europske unije za informiranje građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, a u Virovitici je otvoren od 2014. godine. Cilj centra je omogućiti građanima Virovitičko-podravske županije da im sve informacije o područjima djelovanja Europske Unije budu dostupne.