U utorak, 22. rujna, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 12 sati održat će Okrugli stol “Reci NE nasilju”.

Moderatorica okruglog stola je Desa Kolesarić, voditeljica Županijskog tima za suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji  i predsjednica udruge S.O.S. Virovitica.

U sklopu Okruglog stola održat će se brojna predavanja:

  1. Postupanje Policije u sprečavanju obiteljskog nasilja i primjena Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, voditeljica Službe krim. policije Marija Štajdohar i pol. službenica Službe krim. policije Tanja Martinović (Policijska uprava Virovitičko-podravska)
  2. Pojedinačna procjena potreba žrtava nasilja, Jasminka Lovretić, univ. spec. iur., viša sudska savjetnica (Općinski sud Virovitica)
  3. Provedba zaštitnih mjera liječenja izrečenih u sudskom procesu i izazovi u suradnji s dionicima, Siniša Brlas prof. psihologije (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije
  4. Pomoć i podrška žrtvama nasilja u obitelji u sustavu socijalne skrbi, Tajana Rastija, dipl.soc.radnica (Centar za socijalnu skrb Virovitica)

S obzirom na obvezu pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta u dvorani u kojoj će se održati Okrugli stol, mole se svi zainteresirani da svoj dolazak potvrde do 21. rujna u 12 sati na telefon 033 638 131.