Dana 09. ožujka 2023. godine s početkom u 10 sati  vanjska stručna suradnica udruge S.O.S. Virovitica i i odvjetnica iz odvjetničkog društva Volić & Ružička & Cabadaj Cafuta , Ivana Horvat i odvjetnica iz odvjetničkog društva Volić & Ružička & Cabadaj Cafuta ,Tea Cabadaj Cafuta, održale su za korisnike/ce Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica predavanje na temu „Ugovor o doživotnom uzdržavanju i  ugovor o dosmrtnom uzdržavanju te oporuka”.

Razgovaralo se o različitim vrstama ugovora i ugovornih odnosa i na što treba obratiti pažnju prije potpisivanja ugovora. Korisnici/e Dnevnog boravka uglavnom su sobe treće životne dobi, a poznato je da se njima često nude različite vrste ugovora, bez da im se dobro pojasni što taj ugovorni odnos podrazumijeva, pa se nerijetko osjećaju prevareni. Potpisivanje ugovora nikada nije i ne smije biti hitan i ishitren postupak već uvijek treba osoba uzeti dovoljno vremena da prouči ugovor i zatraži pomoć i konzultaciju prije samog potpisivanja. Na predavanju  se  govorilo o važnosti dobrog informiranja o svim vrstama prava, kao i o tome kako je važno zatražiti podršku u ostvarivanja istih od različitih institucija i udruga koje pružaju korisne i praktične informacije

Također, na predavanju riječ je bila i o oporuci – oblik oporuke, sastavljanje oporuke, značaj oporuke, opoziv oporuke, iznimke okolnosti za usmenu oporuku…

Korisnici Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica aktivno su sudjelovali i postavljali pitanja tijekom i nakon provođenja predavanja.

Predavanje je održano u sklopu projekta „DAN PO DAN“ kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.