Dana 06.lipnja.2023. godine održana je je završna konferencija projekta ”Zaželi” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Virovitica i Hrvatskim zavodom za socijalni rad Virovitica- Područni ured Virovitica.

Projekt ukupne vrijednosti 65.586,63 € / 494.162,50 kn financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije.

Cilj projekta bio je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje te poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt je trajao 8 mjeseci te je 10 žena bilo zaposleno u svrhu potpore i podrške za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na 6 mjeseci.