Udruga S.O.S. Virovitica održala je 18.06.2020. s početkom u 11.00 sati u prostorijama Dnevnog boravka Crvenog križa u Virovitici radionicu pod nazivom ”Samopouzdanje i timski rad”. Radionica je bila organizirana za članove Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i njihove osobne asistente.

Na početku radionice govorilo se o samopouzdanju koje se gradi tijekom cijelog života u skladu sa nadolazećim životnim situacijama. Budući da je radionica bila interaktivnog tipa, sudionici su ispunjavanjem upitnika samoprocijene imali prilike ocijeniti kolika im je razina samopouzdanja te saznali načine kako ju povećati.

Na radionici se govorilo i o timskom radu koji je izrazito bitan, kako za sudionike kao poticaj za sinergiju, tako i za samu organizaciju kako bi bila produktivna i kako bi se ispunili zadani ciljevi organizacije.

Sudionici radionice imali su prilike povećati znanja o tome koliko međusobno druženje povećava razinu samopouzdanja, te koliko je timski rad bitan za produktivnost pri obavljanju različitih zadataka.

Radionica je organizirana u sklopu projekta ”Razvoj usluge osobne asistencije – faza II Virovitica” koji provodi Udruga osoba s invaliditetom u Virovitici kojim se za 17 članova udruge omogućuje usluga osobne asistencije.