U sklopu projekta koji Udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Klubom mladih Virovitica, provodi pod nazivom „Iskoristi svoje potencijale!“* 15.12.2020.godine održana je  online tribina za mlade o njihovom sudjelovanju u društvenom i političkom životu lokalne zajednice.

Na tribini su gostovali Edita Vidak, predsjednica Savjeta mladih Virovitica, Tomislav Kožnjak, član gradskog i županijskog savjeta mladih grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije i Renata Taušan, tajnica kluba mladih Virovitica i članica udruge Europski parlament mladih u Hrvatskoj. Moderatorica tribine bila je Desa Kolesarić, predsjednica udruge S.O.S. Virovitica.

Cilj tribine bio je prikupiti razmišljanja mladih sa područja Virovitičko-podravske županije o mogućnostima uključivanja u različite procese unutar lokalne zajednice.

Neke od tema koje su se dotakle tribine su: rad, djelovanje i aktivnosti Savjeta mladih Virovitica, promicanje kulture mladih u gradu, uključivanje mladih u političke stranke, provođenje istraživanja kod mladih za aktivno građanstvo i rad i djelovanje Europskog parlamenta mladih Hrvatska.

Sudionici tribine bili su predstavnici udruge mladih, predstavnici Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice , te mladi koji još nisu uključeni u nijedan oblik organizacije mladih. Tribina je bila interaktivna te su svi sudionici iskazali zadovoljstvo temom i izlagačima.

 

*Projekt „Iskoristi svoje potencijale!“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu sa Klubom mladih Virovitica. Cilj projekta je poticanje mladih na području Virovitičko-podravske županije za preuzimanje uloge aktivnog građanina u rješavanju pojedinih društvenih problema.