DSC_1479

U sklopu projekta ”Znanjem do promjena”*, u Višnjici je 24.09.2015. godine Udruga S.O.S. Virovitica održala jednodnevnu radionicu za predstavnike organizacija civilnog društva i predstavnike institucija pružatelja socijalnih usluga.DSC_1543

 

U sklopu projekta ”Znanjem do promjena”*, u Višnjici je 24.09.2015. godine Udruga S.O.S. Virovitica održala jednodnevnu radionicu za predstavnike organizacija civilnog društva i predstavnike institucija pružatelja socijalnih usluga.

Preko dvadeset sudionika je kroz praktični rad u grupama detektiralo stanje na području pružanja socijalnih usluga na području Virovitičko-podravske županije, iz pozicije pružatelja i korisnika socijalnih usluga, te mogućnostima i načinima za njihovo unaprjeđenje.

U završnom dijelu donesene su preporuke za unaprjeđenje pružanja socijalnih usluga na području županije što će dovesti do poboljšanja položaja osoba u nepovoljnom položaju.

 

*Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.

 

SOS VIROVITICA - Zaglavlje JPEG