Udruga S.O.S. Virovitica je u četvrtak, 25. studenog, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, udruga S.O.S Virovitica održala je javnu akciju  u sklopu projekta „Nisi sama! – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja“.

Akcija je za cilj imala senzibilizirati šire građanstvo o problematici obiteljskog nasilja i informirati o mogućnostima što učiniti i kome se obratiti ukoliko su žrtve obiteljskog nasilja ili znaju nekoga tko proživljava nasilje.

O nasilju nad ženama govori se najčešće kada dođe do tragedije, ali o nasilju treba govoriti svaki dan,  te je potrebna konstantna edukacija, preventivne aktivnosti i osvještavanje građana, kako bi borba protiv nasilja nad ženama bila što uspješnija.

Javna akcija organizira se u sklopu projekta ”Nisi sama! – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s  Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za sve informacije obratite nam  se s povjerenjem, svakim radnim danom  od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: sos.vt@email.t-com.hr.