U sklopu projekta “Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, 28.10.2021. godine putem online  aplikacije Google Meet početkom u 17.00 sati održana je radionica “Što očekivati kod kuće?” koju je održala Nives Ivoš, magistra psihologije.

U sklopu projekta previđeno je 12 online radionica usmjerenih na unaprijeđenije roditeljskih kompetencija  kako bi se lakše nosili sa izazovima početka roditeljstva

Pritisak koji roditelji osjećaju odražavaju se na kvalitetu roditeljskog ponašanja i upravo je zato dobra mreža podrške od izuzetne važnosti. Socijalna podrška je važan činitelj zaštite obitelji od svih štetnih učinaka stresa na roditeljstvo. Povremeno ta podrška izostaje zbog nespremnosti sustava da pruži odgovarajuću mrežu, ali i u spremnosti, odnosno sposobnosti roditelja da zatraži i primi pomoć.

 

 

 

 

 

 

Projekt „Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj“ jednogodišnji je projekt  kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlad , a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je unaprijediti roditeljske kompetencije  sadašnjih i budućih roditelja u Virovitičko-podravskoj županiji kroz edukaciju, podršku i  osnaživanje u razumijevanju roditeljskih uloga.