Udruga S.O.S Virovitica provodi novi projekt usmjeren na podršku (sadašnjim i budućim) roditeljima, financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, “”Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj”.

Budući da kvalitetno roditeljstvo u značajnoj mjeri ovisi o roditeljskom zadovoljstvu u koje pripada osjećaj roditeljske kompetencije, potrebno je ponajprije omogućiti pozitivan razvoj roditeljske kompetencije. To je osobito važno u razdoblju nastanka roditeljstva.

U sklopu projekta previđeno je 12 online radionica usmjerenih na unaprijeđenije roditeljskih kompetencija  kako bi se lakše nosili sa izazovima početka roditeljstva.

Dana 21. listopada 2021. godine putem Google Meet aplikacije s početkom u 17:00 sati održana je prva radionica pod nazivom ” Zašto i kako planirati babinje” koju je održala Nives Ivoš, magistra psihologije.

Cilj radionice je bio da se sudionicima pokaže koliko je bitno imati svoje “selo” pomagača u razdoblju nastanka roditeljstva, potrebnu novih mama za komunikacijom s osobama koje u tom trenutku isto proživljavaju kako bi se lakše nosile sa nastalom situacijom.

 

Radionica je bila interaktivna te su sudionici postavljali pitanja na koja je predavačica odgovorila te buduće i sadašnje roditelje riješila raznih nedoumica. Svi su sudionici iskazali zadovoljstvo radionicom i predavačicom.

 

*Projekt „Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj“ jednogodišnji je projekt  kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlad , a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je unaprijediti roditeljske kompetencije  sadašnjih i budućih roditelja u Virovitičko-podravskoj županiji kroz edukaciju, podršku i  osnaživanje u razumijevanju roditeljskih uloga.