U utorak, 07.11.2023., u prostorijama Hrvatskog zavoda za socijalni rad područni ured Virovitica održan je sastanak kako bi se predstavnicama Hrvatskog zavoda za socijalni rad područni ured Virovitica predstavio program „Zajedno smo snažniji“.

Na sastanku su predstavnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad i Udruge S.O.S. Virovitica izmijenile iskustva i informacije o izazovima roditeljstva u kriznim situacijama i poteškoćama. Predstavljeni su i ciljevi i aktivnosti programa.

Cilj program “Zajedno smo snažniji” je povećanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga usmjerenih na podršku obitelji u poteškoćama i kriznim situacijama. U sklopu programa dostupna je SOS linija za pružanje psihosocijalne podrške i informacija roditeljima čija se obitelj nalazi u kriznoj situaciji ili suočava s poteškoćama. SOS linija dostupna je svaki radni dan od 08:00 do 20:00 sati, a roditelji mogu koristiti i usluge besplatnog pravnog i psihološkog savjetovanja. U sklopu programa održavaju se i radionice za djecu i mlađe punoljetnike iz obitelji u riziku od siromaštva, bez odgovarajuće roditeljske skrbi i problemima u ponašanju. Također je predviđena senzibilizacija javnosti za problematiku vezanu za roditeljstvo u poteškoćama i kriznim situacijama kroz javne akcije.

Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.