16.travnja 2024. u prostorijama Hrvatskog zavoda za socijalni rad područni ured Virovitica održan je drugi partnerski sastanak programa Zajedno korak po korak. Program provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad područni ured Virovitica uz financiranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj programa je povećanje socijalne uključenosti i osamostaljenja žena žrtava nasilja te jačanje međusektorske suradnje i promjena stavova javnosti o nasilju.

Teme partnerskog sastanka bile su aktivnosti proveden u prvoj godini programa te nadolazeće aktivnosti u drugoj godini provedbe programa. Ovom aktivnošću se osigurava kvaliteta provedbe programa, ali i osnažuje međuresorna suradnja što je i jedan od specifičnih ciljeva ovog programa.

Unutar programa dostupna je i SOS linija putem koje žrtve nasilja mogu dobiti potrebne informacije i emocionalnu podršku. SOS linija dostupna je na broj 033 721 500 svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati.

Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.