Dana  09. i 10. lipnja 2022. godine na seoskom imanju obitelji Kezele u Šumećanima,  Udruga S.O.S. Virovitica sudjelovala je na drugom partnerskom i intervizijskom sastanku  u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“,  koji je trenutno u drugoj godini provedbe u novom ciklusu, sa ciljem osnaživanja i pružanja podrške žrtvama i svjedocima prije, za vrijeme i nakon sudskog procesa.

Prvog dana partnerskog sastanka prolazili smo kroz pitanja koja smo postavili na mentorskoj listi i što smo naučili na temelju tih pitanja i odgovora. Zatim smo prolazili zajednički dokument Standardi postupanja članica Mreže podrške i utvrdili neke izmjene koje će se morati uvesti. U drugoj polovici partnerskog sastanka detaljnije smo razradili aktivnosti za buduće godine programa.

Drugog dana na intervizijskom sastanku pridružio nam se je odvjetnik K.Pelc koji je zajedno s A. Drožđan -Kranjčec prolazio teme koje smo unaprijed dogovorili. Tijekom razgovora o određenim temama  razmijenili smo iskustva  u radu sa institucijama koje su u sustavu pružanja podrške žrtvama kaznenih djela.

Sastanci su održani u okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” provodi Ženska soba-Centar za seksualna prava u partnerstvu  10 organizacija civilnog društva: Informativno pravni centar, Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“, DEŠA – Dubrovnik, Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja, Udruga „HERA“ Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije), Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga ZvoniMir i Ženska grupa Karlovac „KORAK“. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.