29. kolovoza u Domu oružanih snaga u Virovitici održan je treći Dan udruga Virovitičko-podravske županije. Manifestacija se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja dana županije. Organizatori ovogodišnje manifestacije su županija Virovitičko-podravska i udruga S.O.S. telefon.

Na ovogodišnjoj manifestaciji okupile su se 43 udruge s područja Virovitičko-podravske županije, kao i nekoliko gostujuće udruga iz Belišća, Slavonskog broda,Pakraca i Zagreba. Udruge su prikazom svojih materijala i radova prezentirale svoje aktivnosti zainteresiranim posjetiteljima. Razmijenjena su iskustva između udruga i sklopljena nova poznanstva i uspostavljena potencijalna suradnja. Osim u prikazu raznolikosti rada udruga s prostora Virovitičko-podravske županije, posjetitelji su imali priliku vidjeti nastupe nekih udruga u sklopu kulturno-umjetničkog programa koji je uslijedio nakon svečanog otvaranja Dana udruga.

Na ovogodišnjem Danu udruga birao se najbolji uređeni izložbeni prostor-“štand“.U izboru su sudjelovali svi sudionici manifestacije a priznanje za najbolje uređen „štand“dobila je udruga Matica Slovačka iz Miljevaca. Priznanje Matici Slovačkoj iz Miljevaca, kao i zahvalnice za sve sudionike manifestacije uručio je župan Tomislav Tolušić nakon što je svečano otvorio Dan udruga 2009.

no images were found