Udruga S.O.S. telefon – poziv u pomoć je, u suradnji s Obiteljskim centrom VPŽ, obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti prigodnom uličnom akcijom. Akcija se održala u subotu, 21. studenog od 09:00 do 11:00 sati na Trgu kralja Tomislava (kod gradskoga sata). Osim podjele promotivnih materijala proveli smo i kratku anketu među građanima Virovitice kako bismo dobili njihovo viđenje …

Udruga S.O.S. telefon – poziv u pomoć je, u suradnji s Obiteljskim centrom VPŽ, obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti prigodnom uličnom akcijom. Akcija se održala u subotu, 21. studenog od 09:00 do 11:00 sati na Trgu kralja Tomislava (kod gradskoga sata). Osim podjele promotivnih materijala proveli smo i kratku anketu među građanima Virovitice kako bismo dobili njihovo viđenje problema ovisnosti. Anketa se sastojala od tri pitanja, a svatko tko je ispunio anketni upitnik dobio je prigodan poklon (šalicu ili majicu s logom „Moj izbor NEovisnost“).

Cilj ove akcije bio je upozoriti građane na problem ovisnosti koji je prisutan u našem društvu, ali isto tako i dobiti informacije od građana o njihovoj svjesnosti da taj problem doista postoji.

Iznimno smo zadovoljni odazivom i reakcijama građana koji su pohvalili akciju, ali i pokazali da su svjesni problema te ukazali na potrebu dodatnih angažmana za osvješćivanje i animaciju vezanih uz tematiku ovisnosti..

Među brojnim građanima štand je posjetio i gradonačelnik Ivica Kirin i podržao cijelu akciju.

no images were found