U ponedjeljak, 15.04.2024., održan je mjesečni partnerski sastanak Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. Na sastanku su članice Mreže razgovarale o proteklim i nadolazećim aktivnostima.

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke/inje kaznenih djela je mreža od 11 organizacija civilnog društva koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela (i prekršajnih djela nasilja u obitelji) diljem Hrvatske. Udruge koje su članice Mreže pružaju besplatne usluge:

  • Pružanja emocionalne i praktične podrške, tehničkih i praktičnih informacija i informacija o pravima,
  • Pružanja psihološkog i pravnog savjetovanja,
  • Pružanja podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela koje nisu prijavili/e kazneno djelo te pružanje podrške nakon završetka sudskog postupka ako je kazneno djelo prijavljeno,
  • Pružanja podrške žrtvama i svjedocima/kinjama pratnjom na sud,
  • Pružanja podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela pratnjom na policiju, državno odvjetništvo i/ili u centre za socijalnu skrb.

U okviru Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke/inje kaznenih djela usluge su dostupne neovisno o tome jeste li prijavili/e kazneno ili prekršajno djelo. Također, usluge su dostupne i određeni vremenski period nakon završetka sudskog postupka.

Na području Virovitičko-podravske županije djeluje udruga S.O.S. Virovitica 
☎️ 033 721 500
???? mail sos@sosvt.hr
????svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati
Program provode Ženska soba kao koordinatorica te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir; Desa Dubrovnik; HERA Križevci– za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar – IPC; Ženska grupa Karlovac KORAK; SOS Virovitica; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.
Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.
Više o Programu i kojoj organizaciji civilnog društva iz “Mreže podrške” se u kojoj županiji možete obratiti za pomoć i podršku ukoliko ste žrtva ili svjedok/inja kaznenog djela ili prekršaja nasilja u obitelji, saznajte na web stranici Programa www.mrezapodrskeisuradnje.com.
Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni na koji način ne odražava gledište Ministarstva pravosuđa i uprave.