Dana 24. i 25. 09.2020.godine u Hotelu Višnjica održana je dvodnevna edukacija za jačanje kapaciteta djelatnika partnerskih organizacija za pripremu programa izobrazbe s nezaposlenim osobama. Edukacija je održana za pet predstavnica udruga koje provode projekt “Nova znanja – nove prilike”.

Edukaciju je održala Irena Mikulić, voditeljica Odjela za obrazovanje „PRONI Centar za socijalno podučavanje“ a teme edukacije su bile rad sa  dugotrajno nezaposlenim osobama – od psiholoških karakteristika nezaposlenih do razvoja socijalnih vještina te kako motivirati nezaposlene osobe.

Nositelj ovog projekta financiranog sredstvima iz europskih strukturnih fondova je Udruga žena Vukovar koji se provodi na prostoru četiri županije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska) u suradnji s Centrom za razvoj i podršku civilnog društva Delfin Pakrac, Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir i udrugom S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice. Cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija uz istovremeno jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima.

Projekt je financiran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 833.317,89 kuna i financiran je u stopostotnom iznosu iz spomenutog fonda.