U okviru projekta “Dani udruga Virovitičko podravske županije” pod pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva na dvodnevnoj manifestaciji održanoj 02. i 03. rujna 2006 predstavljen je i Vodić udruga Virovitičko podravske županije.

U okviru projekta “Dani udruga Virovitičko podravske županije” pod pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva na dvodnevnoj manifestaciji održanoj 02. i 03. rujna 2006. predstavljen je i Vodić udruga Virovitičko podravske županije.
Vodić je nastao trudom volontera udruge S.O.S. telefon – poziv u pomoć, Virovitica, koji su u suradnji sa Virovitičko podravskom županijom tijekom četiri mjeseca prikupljali i obrađivali podatke o udrugama različitih djelatnosti koje djeluju na području Virovitičko podravske županije.

Kroz sastanke sa predstavnicima nevladinih udruga održanima u Orahovici, Slatini, Pitomači i Virovitici prikupljeni su podatci o svakoj udruzi kao što su: adresa, kontakt telefoni, odgovorne osobe, izvršna tijela, djelatnost, ciljevi…

Prema području djelovanja 139 udruga koje su se našle u vodiću podjeljeno je u 12 kategorija:
– BRIGA ZA ZDRAVLJE
– DJECA I MLADI
– KULTURA
– ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I PRAVA ŽENA
– UDRUGE PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA
– SOCIJALNA SKRB
– STRUKOVNE UDRUGE
– ŠPORTSKE UDRUGE
– UDRUGE PROIZIŠLE IZ DOMOVINSKOG RATA
– UDRUGE INVALIDA
– UDRUGE UMIROVLJENIKA
– OSTALO

Osim u tiskanom obliku, vodić je predstavljen i u formatu CD-a.

Vodić udruga Virovitičko-podravske županije možete preuzeti u digitalnom obliku ovdje.