Predsjednica Udruge S.O.S. telefon zajedno s ostalim predstavnicama Mreže PETRA koja radi na suzbijanju trgovanja ljudima i zaštitom žrtava trgovanja ljudima boravila je u Švicarskoj na studijskom putovanju od 30. lipnja do 03. srpnja 2009. godine

PETRA mreža koja radi na prevenciji i eliminaciji trgovanja ženama i djecom organizirala je, uz financijsku podršku CARE International NW Balkans i OAK Foundation, studijsko putovanje u Švicarsku od 30. lipnja do 3. srpnja 2009. g. Putovanje je uključivalo posjet Kordinacijskom uredu za suzbijanje trgovanja ljudima i krijumčarenja migranata (KSMM), kantonalnoj policiji u St Gallenu i organizacijama koje pružaju pomoć žrtvama trgovanja ljudima, migrantima te osobama koje se bave prostitucijom i sličnim zanimanjima u kantonima i gradovima Zürich, Bern i St. Gallen.
Pored predstavnica organizacija civilnoga društva iz PETRA mreže i organizacija iz Bosne i Hercegovine i Srbije, u studijskoj posjeti sudjelovali su i predstavnica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima i predstavnik MUP-a. Glavna svrha putovanja bila je upoznati se s načinom rada švicarskih institucija u sprečavanju trgovine ljudima, te razmjena informacija između organizacija koje rade sa žrtvama trgovine ljudima kako bi se unaprijedila pomoć i zaštita žrtava.