U subotu, 23.09.2006. u prostorijama Udruge S.O.S. telefon održan je sastanak udruga okupljenih oko inicijative za donošenje Povelje o suradnji između Županije Virovitičko-podravske i nevladinog, neprofitnog sektora.

U subotu 23.09.2006. u prostorijama Udruge S.O.S. telefon na Trgu fra Bonifacija Gerbera okupile su se udruge u inicijativi za donošenje prijedloga Povelje o suradnji između Županije Virovitičko-podravske i nevladinog, neprofitnog sektora. Sastanak je započeo u 9:00 h, a prisustvovalo mu je sedam udruga sa područja Županije i to:

1. Udruga invalida rada, Virovitica
2. Udruga darovitih informatičara, Virovitica
3. Prirodoslovno društvo ″Drava″
4. Udruga umirovljenika hrvatske općine Voćin
5. Udruga pčelara ″Papuk″ , Voćin
6. Udruga mladih ″Krik″, Slatina
7. Udruga S.O.S. telefon- Poziv u pomoć, Virovitica

Povelja se temelji na zajedničkim vrijednostima moderne demokracije i usmjerena je ka stvaranju djelotvornih mehanizama koji će unaprijediti međusobne odnose Virovitičko-podravske županije kao jedinice regionalne samouprave i nevladinog i neprofitnog sektora. Nevladinim, neprofitnim sektorom smatraju se udruge te drugi oblici slobodnog i dobrovoljnog udruživanja građana u suglasju sa Zakonom o udrugama .

Na sastanku su se prisutne udruge usuglasile oko finalne verzije teksta Povelje s kojim će se kao prijedlogom ići ka Županiji. Glasanjem su odabrani predstavnici inicijative udruga Desa Kolesarić (S.O.S. telefon, Virovitica), Slavko Lančić (Udruga darovitih informatičara, Virovitica) i Mirjana Grbac(Udruga mladih „Krik“, Slatina) koji će u ime inicijative udruga poduzimati sve daljnje radnje u svrhu ostvarivanja prihvaćanja i potpisivanja Povelje sa Virovitičko-podravskom županijom.