Tražite posao? Dobrodošli u klub!

Projekt „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje,  suradnja u partnerstvu s gradom Viroviticom i općinama Pitomača i Špišić Bukovica.

Projekt je započeo s provedbom 26.03.2019. i provodit će se do 25.03.2021.

Vrijednost projekta je 560.798,16 kn a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je jačanje osobnih kompetencija mladih nezaposlenih osoba, tražitelja posla s područja grada Virovitice i općina Špišić Bukovice i Pitomače

Glavne aktivnosti:

 • Edukacije za mlade nezaposlene osobe s područja grada Virovitice i općina Pitomače i Špišić Bukovice
 • Job clubovi
 • Prezentacije HZZ-a o mogućnostima zapošljavanja mladih
 • Susreti mladih s uspješnim lokalnim poduzetnicima
 • Izrada mobilne aplikacije za tražitelje posla

“Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Program se provodi u trajanju od tri godine, odnosno od 01.01.2018.  do 31.12.2020.

Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Ciljevi programa su podići razinu znanja, vještina i kompetencija predstavnika organizacija civilnog društva za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela; pružati pomoć i podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela kroz pružanje osnovnih informacija i emocionalne potpore, psihosocijalne i savjetodavne pomoći, pratnjom na sud i druge relevantne institucije te kroz druge oblike usluga; raditi na senzibilizaciji i informiranju javnosti o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Republici Hrvatskoj.

Svrha programa je omogućiti pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima u 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima odnosno u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, Brodsko – posavskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj,  Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj i  Međimurskoj županiji.

Popis organizacija civilnog društva:

 1. Ženska soba – Centar za seksualna prava – nositeljica programa
 2. Udruga za podršku žrtvama i svjedocima(Varaždinska i Međimurska županija)
 3. Centar za građanske inicijative Poreč (Istarska županija)
 4. Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN (Požeško-slavonska županija i Bjelovarsko – bilogorska županija)
 5. DEŠA– Dubrovnik (Dubrovačka županija)
 6. Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava (Koprivničko-križevačka županija i Bjelovarsko-bilogorska županija)
 7. Informativno pravni centar (Brodsko-posavska županija)
 8. Ženska grupa Karlovac Korak (Karlovačka županija i Ličko-senjska županija)
 9. S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja Virovitica (Virovitičko – podravska županija)
 10. SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje (Krapinsko-zagorska županija)
 11. Udruga ZvoniMir (Šibensko-kninska županija)